Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így működik a kamadó

 

A KAMADO4U kerámia grillek faszén tüzelésű sütők. A faszenet az kamado alsó részében található tűztérben helyezzük el és begyújtás után az alsó és a felső nyílás szabályozásával állítjuk be a kívánt hőmérsékletet. A precíz szabályozhatóság és a vastag kerámia fal garantálja, hogy a sütőnk hamar eléri a kívánt hőmérsékletet és stabilan tartja azt végig a sütés alatt. A KAMADO4U sütők nagy előnye , hogy direkt és indirekt hővel is készíthetünk ételeket, különböző hőmérséklet tartományokban valamint van lehetőség osztott sütőteret kialakítani , különböző hőmérsékleti zónákkal.

 

A KAMADO4U grillek alapkivitelben direkt hőkezelésre, azaz grillezésre, pirításra van felkészítve. Ezzel a beállítással az étel közvetlen hőt kap melynek hatására pirul és megkapja a grillezéssel járó összehasonlíthatatlan aromákat és színeket. Ez a hőkezelés többnyire magasabb hőfokon 220-250C környékén történik.



 

Van lehetőség opcionálisan válaszható kiegészítőkkel indirekt sütésre átalakítani a sütőnket. Ilyenkor az izzó faszén és a grillrács közé egy kőlap kerül, mely megakadályozza, hogy az ételünket direkt hő érje. Ilyenkor a levegő mozgása körkörös lesz a sütőtérben és folyamatosan keringő forró levegő lesz a felelős a csodáért ami a dóm alatt történik. Ez a kialakítás szükséges a BBQ technikával történő sütéshez ami 100-140 C között történik, de 250 C fölé akár 350C fokra állítva a hőmérsékletet kiváló péksüteményeket és pizzákat süthetünk.

 





Egy további kiegészítők segítségével különböző zónákat tudunk kialakítani a sütőtérben. Így lehet egyszerre direkt hőn grillezni ill. egy indirekt zónában sütni az ételeket. Ez nagyon jó módja a szépen megpirult és belül tökéletesen szaftos steakek elkészítésének.